Ortodoncija

Ortodoncija, odnosno ortopedija vilica se bavi ispravljanjem nepravilnosti rasta i razvoja vilica i zuba. Specijalista ortopedije vilica dr Sandra Milojević , stručni je konsultant u stomatološkoj ordinaciji Nešković Dent .

Različite ortodontske nepravilnosti uspešno se rešavaju u zavisnosti od životne dobi pacijenta, fiksnim ili mobilnim ortodontskim aparatima. N

Najpopularniji izbor kod naših pacijentata jeste svakako fikni aparat kojim postižemo zagarantovani uspeh, u relativno kratkom vremenu. Svakako da težina kliničke slike, uzrast i morfo-anatomske varijacije određuju dužinu trajanja terapije. Reklo bi se da je prosečno vreme koje je potrebno nositi aparat između godinu ipo i dve godine. Nakon toga ortodoncija , odnosno ispravljanje zuba tu ne prestaje. Zubi imaju tendenciju da se minimalno, ali sigurno vraćaju u svoj „prirodan„ – nepravilan položaj . Zato je potrebno razumevanje pacijenta, da se nakon završene terapije, obavezno moraju nositi ortodontski retineri u vidu protezica ili splintova.

Postoji više vrsta fiksnih aparata :

  • Klasičn ( metalni i estetski- keramički )
  • Samoligirajući ( metalni )

Mobilni ortodontski aparati :

  • Funkcionalni
  • Pokretni pločasti

Svim našim pacijentima, akcenat stavljamo na besprekornu higijenu, zato što samo zravi zubi mogu biti lepi zubi. Ispravljanje zuba fiksnim ortodontskim aparatima, za sobom nosi i obavezu pojačanog održavanja higijene. Naši lekari obučeni su instruktori Curaprox tima, i shodno tome, najpreciznije instrukcije, vrstu i tehniku pranja zuba možete potražiti baš u ovoj ordinaciji.

Ortodoncija Nešković Dent
Scroll to Top