CS četkica za zube

Nije sve jedno koju četkicu koriste

Danas na tržištu postoje stotine različitih četkica za zube. Mali broj može se pohvaliti da zaista doseže do najnepristupačnijih delova zuba.

Razvoj tehnologije nije zaobišao ni industriju oralne higijene. Stručnjaci za razvoj i unapređenje četkica razvili su onu pravu – Curaprox četkicu za zube.

E sada dolazimo do onog pitanja – koju od mnogobrojnih četkica iz Curaprox palete odabrati ?

četkica za zube

Počnimo redom – prva četkica za zube …

Važnost održavanja oralne higijene uči se od najranijeg detinjstva, te se pranje zuba preporučuje čim se prvi mlečni zub pojavi u ustima. U tu svrhu koristimo i najmekše četkice za zube prilagođene deci, sa malom glavom i ultrafinim vlaknima . Curaprox Smart četkica za zube sa preko 7000 vlakana očistiće i pritom negovati zube od prvog dana. Kod dece starijeg uzrasta može se koristiti Curaprox Ultrasoft četkica koja broji 5460 vlakana, i savršeno se prilagođava konturama zuba.

Kod odraslih, u zavisnosti od potreba mogu se koristiti Soft , Supersoft i Ultrasoft četkice , uz dodatak interdentalnih četkica. Samo pranje četkicom ošisti više od 60% površine zuba, dok onih 40% biva sakriveno i nedostupno klasičnim metodama održavanja higijene. Zato je potrebno koristiti interdentalnu četkicu, koju biramo u zavisnosti od širine međuzubnog prostora ( u skladu sa preporukama stomatologa ).

Zamke koje se uspešno rešavaju

Osobe koje imaju neke protetske radove u ustima ( krunice, mostove , radove na implantima ) znaju koliko je neprijatno kada ne mogu da očiste prostor između zuba. U tu svrhu koriste se posebno kreirane interdentalne četkice prilagođene protetskim radovima , takođe obeležene bojama po veličini. Za dugovečnost protetskih radova, najbitnije je pravilno održavanje higijene i ne dozvoliti da dođe do upalnih procesa na desnima uzrokovanim naslagama.

Sve veći broj dece i odraslih shvataju važnost lepog i zdravog osmeha, te se odlučuju za postavku ortodontskih aparata. Ovo sa sobom nosi jedan vrlo važan detalj, a to je da održavanje PRAVILNE higijene koja predstavlja svojevrsan izazov. Curaprox tim je razvio posebnu vrstu četkice CS 5460 Ortho , koja izgledom podseća na klasičnu CS 5460 četkicu, s tim da ima dizajniran usek koji se prilagođava bravicama. Takođe za što bolje rezultate potrebno je koristiti i Single četkicu. Ova četkica ima jedan snop vlakana, te je idealna za održavanje higijene oko ortodontskih bravica.

Hiruške intervencije u ustima predstavljaju svojevrsnu neprijatnost. Dodajmo uz to da je održavanje higijene prilično bolno u operisanoj regiji, shvatamo da većina ljudi upravo izbegava čišćenje operisanog dela zbog mogućnosti povređivanja . Na taj način kompromituje se hirurški rez koji je podložan infekcijama od naslaga na zubima koji nisu oprani. Curaprox je kreirao posebnu tkzv. hiruršku četkicu za zube CS Surgical koja broji preko 12.000 ultrafinih i nežnih vlakana, koja savršeno čiste zube u operisanoj regiji, bez mogućnosti povređivanja hiruškog polja.

Svaku nedoumicu oko odabira one prave četkice za zube, možete dobiti u našoj stomatološkoj ordinaciji od dr Isidore Nešković , koja je ujedno i sertifikovani Curaprox trener.

Scroll to Top